Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری فارس، امروز (سه‌شنبه، ۱۹ آوریل)، بغداد، پایتخت عراق، شاهد برگزاری مراسم چهل و یکمین سالگرد تاسیس سازمان بدر و حضور مقامات و چهره‌های سیاسی ارشد این کشور بود.

این مراسم با سخنرانی «هادی العامری» رهبر ائتلاف «الفتح» در پارلمان و دبیرکل سازمان بدر آغاز شد. 

تصاویر منتشر شده از این مراسم نشان می‌دهد که «برهم صالح» رئیس‌جمهور، «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر، «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان، «فائق الزیدان» رئیس شورای عالی قضایی، «حیدر العبادی» رئیس ائتلاف النصر، «سید عمار الحکیم» رئیس جریان حکمت ملی،  «همام حمودی» رئیس مجلس اعلای اسلامی و بسیاری از چهره‌های سیاسی و مردمی عراق در این مراسم حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

العامری ضمن هشدار درباره توطئه‌های دشمنان: باید به بن‌بست سیاسی پایان دهیم 

 

 

العامری در آغاز این مراسم ضمن هشدار درباره چالش‌های فراروی عراق در سطوح سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، خواستار خروج از بن بست سیاسی جاری و تسریع در تشکیل دولت جدید برای رسیدگی به این چالش‌ها شد.

وی تصریح کرد که فتوای جهاد کفائی مرجعیت عالیقدر شیعیان در عراق سرآغاز زوال تروریسم از عراق و پایه‌گذار هسته جهادی در این کشور بود. ما هزاران شهید در جنگ علیه تروریسم تقدیم کردند اما از دفاع از عراق دست برنداشتیم. ما به فضل مرجعیت عالی دینی، بر بسیاری از مشکلاتی که برای عراق پیش آمد،فائق آمدیم. به مناسبت سالگرد تاسیس سازمان بدر، جا دارد که یاد فرماندهان شهید، ابومهدی المهندس و حاج قاسم سلیمانی را گرامی بداریم. به ویژه که فرمانده شهید ابومهدی المهنذس نقشی مهمی در تاسیس سازمان بدر داشت. 

 

 

العامری با اشاره به ناکامی نیروهای سیاسی در ایجاد یک دولت قوی و عادل که در خدمت شهروندان، مبارزه با فساد و احیای اقتصاد باشد، در خصوص توطئه‌های دشمنان که به دنبال ایجاد بحران بین شرکای سیاسی کشور هستند، هشدار داد.

دبیرکل سازمان بدر افزود: عراق در حال گذراندن شرایطی استثنایی است و ضروری است که در چندین ایستگاه بایستیم و تامل کنیم تا راهکارهای واقع بینانه‌ای برای نجات عراق از آن‌چه در آن وجود دارد، ارائه دهیم.

العامری ادامه داد: «جهان در حال پشت سر گذاشتن تغییراتی ریشه‌ای است و جنگ اوکراین، اتحادهای بین‌المللی، پرونده هسته‌ای ایران و پیامدهای آن در منطقه و رسیدن جنگ یمن به مراحل پایانی، عراق را در مقابل یک نقش بزرگ در آینده  قرار می‌دهد و ما به هیچ وجه نباید از آن غافل شویم. لذا باید به سرعت به بن‌بست سیاسی پایان دهیم تا عراق به نقش سرنوشت‌ساز و مهم خود در منطقه و جهان بپردازد».

 

 

وی توضیح داد: «ایستگاه دوم، شرایط استثنایی معیشتی است که عراقی‌ها به دلیل قیمت‌های بالا، کمبود فرصت‌های شغلی و خشکسالی آبی و هوایی در آن به سر می‌برند که همه این‌ها مسئولیت بزرگی را بر عهده ما برای ایجاد یک دولت قدرتمند و توانمند که مسئولیت‌پذیر باشد و راهکار ارائه کند، می‌گذارد. در غیر این صورت، همه ما شکست خواهیم خورد و هیچ برنده‌ای در بین ما وجود ندارد. بزرگترین بازنده عراق و مردم آن هستند».

 

 

دبیرکل سازمان بدر با اشاره به چالش‌های بزرگی چون پدیده الحاد، همجنس‌گرایی، کنار گذاشتن ارزش‌های اصیل، گسترش افکار انحرافی و وهابی، تجاوز به مقدسات، آفت مواد مخدر و از همه مهم‌تر از بین رفتن امید در میان مردم عراق، خواستار حل و فصل آن‌ها شد.

برهم صالح: بن‌بست سیاسی ممکن است منجر به افتادن عراق در هزارتوهای خطرناک شود

 

 

رئیس‌جمهور عراق نیز در این مراسم سخنرانی کرد و گفت: جا دارد در این سالگرد، فداکاری‌های عراقی‌ها برای رهایی از دست تروریسم را یادآوری کنیم.

وی در ادامه به بن‌بست سیاسی جاری در عراق پرداخت و گفت: «بن‌بست سیاسی کنونی در تحقق الزامات قانون اساسی و تشکیل دولت جدید، پنج ماه پس از انتخابات، به موضوعی نگران‌کننده و غیرقابل قبول تبدیل شده است و در صورت تداوم، کشور به هزارتویی خطرناک فرو خواهد رفت».

صالح تصریح کرد که کسانی هستند که می‌خواهند عراقی‌ها به درگیری‌های داخلی مشغول شوند تا قدرت آن‌ها تحلیل رود و موجودیت آنها تضعیف شود. اما عراقی‌ها نمی توانند آن را بپذیرند و از حق خود برای داشتن یک کشور ملی چشم پوشی نمی‌کنند. یک عراق مستقل و دارای حاکمیت، نماینده منافع مردم خود و اساس پروژه ملی آن‌ها است.

رئیس‌جمهور عراق تاکید کرد: انتخابات زودهنگامی که مردم و نیروهای ملی آن را راه حلی برای دستیابی به ثبات سیاسی و اجتماعی می خواستند، با موانعی مواجه شد که نباید نادیده گرفته شود اما  می‌توان با وحدت کلمه بر آن فائق آمد و منافع ملی را در این شرایط پیچیده منطقه ای و بین المللی در اولویت قرار داد.

مصطفی الکاظمی: باید پذیریم که در بحران سیاسی به سر می‌بریم

 

 

«مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق نیز با تاکید بر این‌که باید پذیرفت که بحران سیاسی در عراق به وجود آمده گفت که مشکل بن‌بست سیاسی ایجاد شده با بحران اعتماد مرتبط است.

وی در مراسم بزرگداشت سالگرد تاسیس سازمان بدر گفت: «من با افتخار و سربلندی از فداکاری‌های بدری‌ها که علیه دیکتاتوری و تروریسم جنگیدند و برای حفظ کرامت عراقی‌ها، ایثار کردند، یاد می‌کنم».

الکاظمی ضمن تقدیر از تلاش‌های هادی العامری و فداکاری‌های بزرگ او و تلاشهایش برای اعتمادسازی افزود: «ما باید بپذیریم که در یک بحران سیاسی زندگی می‌کنیم و برای یافتن راه‌حل تلاش می‌کنیم، مشکل مربوط به بحران عدم اعتماد است، نه قانون اساسی».

الحلبوسی: چالش‌های بین‌المللی ما را ملزم می‌کند که بحران را به صفر برسانیم

 

 

«محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق تشکیل قریب الوقوع دولت جدید را تایید کرد و گفت که چالش‌های بین‌المللی، مشارکت نیروهای سیاسی را در حل و فصل بحران ها ضروری می‌کند.

وی در این مراسم افزود: «ما باید برای تقویت ارکان دولت تلاش کنیم و به سمت تشکیل دولتی که قادر به پایان دادن به بحران باشد، حرکت کنیم. چالش‌های جهانی و بحران بزرگ، همه نیروهای سیاسی و همسایگان عراق را ملزم به همکاری و رساندن بحران به صفر برای عبور از مشکل گرانی‌ها و سایر قضایای راهبردی می‌کند». 

رئیس پارلمان عراق توضیح داد: «دولت بعدی به زودی تشکیل خواهد شد و ساختن یک کشور قدرتمند و کاملا مستقل را آغاز خواهد کرد. پارلمان نیز همچنان از تصویب قانون امنیت غذایی برای کمک به شهروندان حمایت می کند».

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان بدر عراق بن بست سیاسی بین المللی عراقی ها چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۷۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد

وزیر امور خارجه آمریکا طی مکالمات تلفنی خود از توافق جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مورد تحدید مرز بین دو کشور بر اساس اعلامیه آلماتی (۱۹۹۱) استقبال کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا با الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان گفتگوی تلفنی جداگانه داشت.

متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که بلینکن از توافق جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مورد تحدید مرز بین دو کشور بر اساس اعلامیه آلماتی استقبال کرد.

متیو میلر در بیانیه‌ای گفت: وزیر امور خارجه آمریکا از اعلام هفته گذشته رئیس‌جمهور علی‌اف مبنی بر توافق ارمنستان و آذربایجان برای استفاده از اعلامیه آلماتی در سال 1991 به عنوان مبنایی برای تعیین حدود مرزها قدردانی کرد و بر اهمیت این امر برای هر دو طرف برای دستیابی به صلح پایدار و با عزت تأکید کرد.

در این بیانیه خاطرنشان شد: وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر بر آمادگی ایالات‌متحده برای حمایت از این تلاش‌ها تأکید کرد و از رئیس‌جمهور علی‌اف خواست همگام با همتای ارمنی خود حرکت کند. بلینکن بر تعهد ما به روابط دوجانبه قوی بین ایالات‌متحده و آذربایجان تأکید کرد و به تلاش‌های ما برای همکاری در اهداف مشترک در زمینه‌های انرژی، آب‌وهوا و ارتباطات و تضمین موفقیت کنفرانس COP 29 در باکو اشاره کرد.

در بیانیه منتشر شده توسط وزارت امور خارجه آمریکا آمده است: بلینکن از اقدام آذربایجان برای تبدیل حکم زندان قباد عباد اوغلو به حبس خانگی به عنوان یک ژست بشردوستانه استقبال کرده و خواستار آزادی کامل و فوری وی شده است. وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر از جمهوری آذربایجان خواست به تعهدات بین‌المللی خود در زمینه حقوق بشر عمل کند و زندانیان ناعادلانه در آذربایجان را آزاد کند.

در اطلاعیه دفتر مطبوعاتی رئیس‌جمهور آذربایجان در خصوص این گفتگوی تلفنی آمده است که "الهام علی‌اف تأکید کرد آذربایجان به تعهدات خود در زمینه حقوق بشر پایبند است و اصلاحات دموکراتیک ادامه دارد."

چند روز پیش بازداشت عباد اوغلو، رئیس حزب دموکراسی و رفاه آذربایجان با حبس خانگی جایگزین شد. او در 23 جولای سال گذشته بازداشت شد. وی به استناد ماده 204.1 قانون مجازات (تدارک به منظور فروش اعم از تحصیل یا فروش پول یا ارز تقلبی) و همچنین ماده 3.1 (در صورت ارتکاب همان اعمال توسط یک گروه سازمان‌یافته) متهم شده است. بعداً اتهام جدیدی به موجب ماده 1-3.167 (تهیه، نگهداری یا توزیع مواد افراطی مذهبی) قانون جزا مطرح شد. این سیاستمدار تمام اتهامات را کذب خواند.

در ماه‌های اخیر بالغ بر 20 روزنامه‌نگار و فعال اجتماعی در جمهوری آذربایجان به اتهام قاچاق و سایر اتهامات دستگیر شده‌اند. آن‌ها با این اتهامات موافق نیستند و آن را فعالیت‌های حرفه‌ای و آزادی سیاسی می نامند. بر اساس لیست‌های تهیه شده توسط سازمان‌های حقوق بشر محلی، در حال حاضر 250 تا 300 زندانی سیاسی در جمهوری آذربایجان وجود دارد. اما مسئولان آذربایجانی ادعای حضور زندانیان سیاسی در کشور را نمی‌پذیرند. آن‌ها می‌گویند افرادی که در آن لیست‌ها قرار گرفته بودند فقط به خاطر اقداماتشان محاکمه شدند.

یادآور می‌شود که بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگوی تلفنی با نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، بر حمایت آمریکا از پیشرفت به سوی توافق صلح پایدار و باعزت بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان تأکید کرد.

بلینکن بار دیگر تأکید کرد که از موافقت آمریکا برای استفاده از اعلامیه آلماتی ارمنستان و جمهوری آذربایجان به عنوان مبنایی برای تعیین حدود مرزها استقبال می‌کند.

بلینکن خاطرنشان کرد که آمریکا به تلاش‌های خود برای حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی ارمنستان و همچنین دیدگاه نخست‌وزیر پاشینیان مبنی بر آینده‌ای مرفه، دموکراتیک و مستقل برای ارمنستان ادامه می‌دهد.

گفتنی است، درگیری قره‌باغ که در دهه 80 قرن گذشته میلادی شدت گرفت، باعث درگیری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان شد. باکو کنترل 20 درصد از مناطق جمهوری آذربایجان را از دست داد. چهار سال پیش، در نتیجه جنگ 44 روزه دوم قره‌باغ و عملیات یک روزه سال گذشته، جمهوری آذربایجان کنترل سرزمین‌های اشغالی را دوباره به دست گرفت.

ارمنستان عملیات یک روزه در قره‌باغ را در سال گذشته «پاکسازی قومی» نامید. پس از آن زمان، جمعیت ارمنی از قره‌باغ مهاجرت کردند.

اگرچه مذاکرات جداگانه‌ای بین دو کشور با میانجیگری اتحادیه اروپا و روسیه انجام شده است، اما هنوز معاهده صلح امضا نشده است.

عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپاعلی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسیدعلی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری مراسم سالگرد شهادت استاد مطهری در مسجد جامع نارمک
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • گفت‌وگوی نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه با «خاجی»
  • ولیعهد عربستان: با کوچ اجباری فلسطینیان مخالفیم
  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد
  • مخالفت ولیعهد عربستان با کوچ اجباری فلسطینیان
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • سنوار در مدیریت جنگ برتر از همه سران اسرائیلی است
  • هاآرتص: سنوار در مدیریت جنگ برتر از همه سران اسرائیلی است
  • خروج رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق آتش‌بس صحت ندارد