Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@11:04:37 GMT

هيچ راهي را در جنگ بن‌بست نمي‌دانستيم

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۵۷۰۹۵

هيچ راهي را در جنگ بن‌بست نمي‌دانستيم

خبرگزاری آریا- شهردار تهران در حاشیه اولین گردهمایی مشترک فرماندهان و پیشکسوتان مهندسی رزمی دوران دفاع مقدس تأکید کرد که شهرداری تهران اعتمادبه‌نفس و خودباوری رزمندگان را سرلوحه خدمت‌رسانی خود قرار می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری آریا، پیروز حناچی شهردار تهران در حاشیه اولین گردهمایی مشترک فرماندهان و پیشکسوتان مهندسی رزمی دوران دفاع مقدس که در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد، درباره این مراسم به خبرنگاران گفت: امشب به مناسبت هفته دفاع مقدس، فرماندهان مهندسی رزمی به دعوت شهرداری تهران دور هم جمع شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او ضمن اشاره به این‌که متخصصین و مهندسین دفاع مقدس از چهره‌های مغفول آن دوران هستند، گفت: افرادی که از روزهای اول جنگ و حصر اهواز، تا آخرین روزها که همچنان احداث بیمارستان‌های صحرایی ادامه داشت، در جنگ حضور داشتند؛ کارهای بزرگی همچون ساخت پل ١4کیلومتری روی هورالعظیم و پل بعثت برای عملیات والفجر٨ از جمله افتخارات این عزیزان است.
حناچی افزود: این بزرگان خاطرات به یادماندنی زیادی دارند و این قبیل مراسم می‌تواند خاطرات و تجارب ایشان را به آیندگان منتقل کند. در این مراسم از برخی عزیزان از جمله آقای فروزنده فرمانده وقت قرارگاه مهندسی تقدیر می‌شود، هر چند خودشان از این موضوع مطلع نیستند. این کار وظیفه‌ایست که باید انجام شود چرا که این عزیزان مایه عزت و شرف همه ما هستند.
او در پاسخ به این پرسش که این تجارب چگونه در شهرداری مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: جوهره و جان‌مایه هشت سال دفاع مقدس، اعتمادبه‌نفس و خودباوری رزمندگان و مهندسان جنگ بود؛ این‌که حتی در شرایط سخت هم مشکلات خود را حل کنیم. کلید و رمز رویش و استقلال یک کشور همین تفکر و نگرش است که همواره باید گرامی داشته شود و امکان انتقال آن به نسل‌های آینده فراهم باشد؛ ما نیز در شهرداری تهران از این روحیه و نگرش الهام می‌گیریم و آن را سرلوحه خدمت‌رسانی خود قرار می‌دهیم.
حناچی در ادامه به این سوال که چرا کمتر به نقش مهندسی در تاریخ دوران جنگ پرداخته شده است، پاسخ داد: آن‌چه که به مردم منتقل شده، رزم و عملیات رزمی بوده است؛ مهندسان ما از روزهای نخست جنگ حضور داشتند؛ از وقتی شهید چمران با بستن آب در حمیدیه جلوی عراقی‌ها را گرفت تا زمانی‌که بیمارستان‌های بتنی ساختند و رکورد رسیدگی به وضعیت مجروحان را شکستند.
او افزود: ما در کل مناطق عملیاتی با میادین مین عظیم مواجه بودیم؛ ارتش خود به‌تنهایی ٨٠٠ هزار مین و سپاه نیز همین تعداد را خنثی کرده بود؛ این همه نتیجه فعالیت مهندسی رزمی بود. عراقی‌ها چون می‌دانستند باید بروند، بدون نقشه و بی‌حساب‌وکتاب مین‌ریزی کرده بودند. این مراسم یک یادآوری بود تا بچه‌هایی که آن فضاها و ماجراها را از سر گذرانده بودند، به انحاء و شکل‌های مختلف تجربیات خود را منتقل کنند. این وظیفه بر عهده همه ماست. باید از تمام این عزیزان یاد کنیم؛ از شهید رضوی و مرحوم پورشریف که در ساخت پل بعثت و پل خیبر تاثیر به‌سزایی داشتند، و از امثال ایشان.
حناچی در پاسخ به این سوال که این تجربه‌ها درمجموع چقدر منتقل شده است، گفت: دوره‌های مدیریت بحران درواقع همه تحت تاثیر این تجربیات است. این‌که ما یک مرکز مخصوص تروما و مرکز درمان جراحات ناشی از ضربه و تصادف داریم، مستقیما تحت تاثیر تجربیات دوران دفاع مقدس است. این موارد دست‌آوردها و مواهب پنهانی است که از دفاع مقدس به‌دست آورده‌ایم؛ برخی از این تجارب منتقل شده، برخی نیز متاسفانه نشده است. به‌عنوان مثال هم‌اکنون تجربه ساخت پل ٢کیلومتری توسط نیروی اشغالگر قدس در جنگ 6روزه در دانشگاه‌های جهان تدریس می‌شود، اما کسی از پل ١4کیلومتری که ما روی خیبر زدیم، یاد نمی‌کند؛ پلی بی‌بدیل و بی‌نظیر که تمام توان مهندسی و صنایع کشور را درگیر کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از شهرنوشت، پیروز حناچی شهردار تهران در پایان خاطرنشان کرد: این موارد، همه و همه تجاربی است که اگر تدوین و به‌درستی روایت و تبیین شود، بسیار می‌تواند موثر باشد. شعار ما در مهندسی رزمی این بود که هیچ راه بن‌بستی نداریم؛ یا راهی پیدا می‌کنیم، یا راهی می‌سازیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: راه جنگ بن بست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۷۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، اختتامیه سومین جشنواره ملی «افتخار من» ویژه بیان خاطرات همسران، فرزندان و نوادگان پیشکسوتان دوران دفاع مقدس از ایثارگری و حماسه‌آفرینی‌های آن دوران در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

این اختتامیه با حضور امیر سرتیپ نبی سهرابی جانشین رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سردار سرتیپ پاسدار نادر ادیبی مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین حیدر مصلحی رییس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، سردار سرتیپ دوم پاسدار مهدی امیریان رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس کشور، سردار علی‌اصغر محسن‌شیخی جانشین مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین سید جعفر طباطبایی رییس عقیدتی سیاسی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همراه بود.

در ابتدای اختتامیه سومین جشنواره ملی «افتخار من» سردار ادیبی گفت: یکی از وظایف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس معرفی حماسه‌های جاودان دوران دفاع مقدس برای نسل حاضر و بعدی است. رسالت بزرگی که بر دوش ما نهاده شده این است که تلاش کنیم آنچه به دفاع مقدس تعلق دارد، به نسل جوان منتقل شود. دورانی را پشت سر گذاشته‌ایم که همه دنیا برابر ما قد علم کرده بودند و مجاهدان خدا سد راهشان شدند و موفقیت‌های پی در پی را در دفاع مقدس برای کشور به یادگار گذاشتند. ملت ایران در دفاع مقدس ثابت کرد توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد و این اقتدار نشات گرفته از تربیت دینی و اسلامی است.

وی افزود: جهاد در دفاع مقدس مظهر توانایی ملت ایران بود و شخصیت‌هایی در آن بُرهه خلق شدند که سزاوار معرفی شدن به نسل فعلی و آینده هستند. شناخت زحمت‌های جانبازان و کسانی که بر عهد خود وفادار ماندند و در حال تداوم این راه هستند و همچنین حوادث آن دوران، مساله مهمی است که باید به فکر آن باشیم تا عمق اعتقادات جوانان ما نسبت به آن دوران افزایش یابد.

مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ادامه سخنان خود گفت: یکی از برنامه‌ها در سازمان پیشکسوتان جهاد و مقاومت، موضوع ایجاد ارتباط عمیق‌تر خانواده‌ها با ایثارگری ایثارگران است. این موضوع کمک می‌کند در جهاد تبیین موفقیت‌های بیشتری کسب کنیم و این جشنواره با همین هدف توسط ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در حال انجام است. قرار است امسال نیز فراخوان دیگری از این جشنواره منتشر شود که پیشبرد کارهای آن، همت همه ما را می‌طلبد تا فعالیتی گسترده‌تر صورت گرفته و ملت ایران ارتباطشان با دفاع مقدس بیشتر شود.

سردار ادیبی با اشاره به آثار رسیده به این جشنواره افزود: در پی انتشار فراخوان جشنواره، تولیدات خوبی دریافت کردیم، ولی انتظار ما از استان‌ها بیشتر است. امیدواریم در جشنواره چهارم، شاهد افزایش ارسال آثار باشیم. در مجموع شش هزار اثر شامل فیلم، دستنوشته و داستان به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که در این مراسم آثار برگزیده معرفی و از خالقان آثار به صورت ویدئوکنفرانس توسط ادارت کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان‌ها تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 6092937 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • ورود پیکر ۲ شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس به اهواز
  • عکس/ استقبال از پیکر شهید دفاع مقدس در شیراز
  • شناسایی هویت شهید دفاع مقدس
  • پیکر مطهر ۲ شهید دفاع مقدس پس از ۴۰ سال تفحص شد
  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • درخشش در سومین جشنواره ملی افتخار من
  • اختتامیه‌ی جشنواره‌ی ملی «افتخار من» همزمان با سراسر کشور در گیلان
  • ۱۵۲ اثر به جشنواره « افتخار من» در مازندران ارسال شد
  • پیکر ۵ شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی والفجر یک تفحص شد
  • کشف پیکر مطهر ۸ شهید دوران دفاع مقدس در شلمچه +فیلم